Huurverlaging 2021 voor lagere inkomens

In 2021 krijgen sommige huurders een huurverlaging. Is de kale huur van uw woning hoger dan € 633,25 of € 678,66 per maand? Dan geldt dit misschien voor u.

Woont u in een woning met een huurprijs boven de € 633,25 per maand? En heeft u volgens uw jaarinkomen van 2019 recht op een huurverlaging? Woonborg heeft dan bericht gekregen over uw jaarinkomen van 2019 van de belastingdienst. Als u een verlaging krijgt op de kale huurprijs, dan krijgt u een brief van ons.

Voldeed u vóór 2020 al aan de voorwaarden voor huurverlaging? Dan krijgt u de huurverlaging automatisch. Voor 1 april 2021 krijgt u een brief van Woonborg. U hoeft zelf niets te doen.

Geldt de verlaging voor alle woningen?

Nee. De huurverlaging geldt voor huurders in een zelfstandige sociale huurwoning met een huurprijs hoger dan € 633,25 per maand. Is uw kale huur lager dan € 633,25 per maand? Dan is de huurprijs al passend voor uw inkomen. U komt niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. Ook huurders in de vrije sector komen niet in aanmerking voor een huurverlaging.

Wanneer komt u in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?

In het schema hieronder ziet u of u in aanmerking komt voor de huurverlaging. U komt in aanmerking als:

  • uw inkomen onder het maximale inkomen in 2019 ligt
  • uw kale huurprijs hoger is dan de huurgrens

Heeft u op basis van het schema vastgesteld dat u een huurverlaging kunt krijgen? Wacht dan op de brief van Woonborg. U krijgt die voor 1 april 2021. Daarin vertellen we of u de eenmalige huurverlaging krijgt.

Vragen over de huurverlaging

Op deze pagina hebben we vragen en antwoorden over de eenmalige huurverlaging op een rij gezet. Informatie vindt u ook op de websites van de Huurcommissie, Rijksoverheid en Woonbond

Heeft u vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook bellen op (0592) 303600. Of mail uw vraag naar info@woonborg.nl