Aanpassingen WMO

Heeft u een fysieke beperking of gezondheidsproblemen en u wilt graag in uw eigen woning blijven? Misschien kan dat met de juiste hulpmiddelen en/of aanpassingen aan uw woning. Daarvoor kunt u bij uw gemeente een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Het doel van de WMO is onder andere dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor ondersteuning. Dit kan gaan om hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel. Maar het kan ook gaan om een woningaanpassing. Bijvoorbeeld een traplift of een aangepast keukenaanrecht.

Eigen bijdrage

De WMO gaat uit van uw eigen (financiële) mogelijkheden. Houdt u er daarom rekening mee dat de gemeente u om een eigen bijdrage vraagt. Deze eigen bijdrage wordt onder andere bepaald op basis van uw inkomen en de kosten van de aanpassing.

WMO-aanpassingen aanvragen

U kunt contact opnemen met het zorgloket van uw gemeente:
Gemeenten Aa en Hunze
Gemeente Haren
Gemeente Tynaarlo
Gemeente Noordenveld

Aanpassingen meenemen bij verhuizen

Heeft u aanpassingen in uw woning gekregen via de WMO-regeling en bent u van plan te verhuizen? Neem dan vooraf contact op met het zorgloket van uw gemeente. Daar hoort u of het mogelijk is om de aanpassingen over te plaatsen naar uw nieuwe woning.