Meedenken en meepraten

Aan wat voor woningen hebben huurders behoefte? Waar willen mensen wonen? Wat willen mensen aan huur betalen? Dit soort dingen moet Woonborg weten om beleid te kunnen maken voor de toekomst. Daar betrekken we ook de huurders bij.

Bewonersorganisaties

U kunt meedenken en meepraten met Woonborg door lid te worden van een bewonersorganisatie. Veel van onze huurders zijn lid van de Algemene Huurdersbelangenvereniging WOON.
AH WOON overlegt regelmatig met huurders en met bewonerscommissies om te horen wat er speelt in een buurt.

Met AH WOON spreken we bijvoorbeeld over:

  • Wijkvernieuwing
  • Leefbaarheid
  • Renovatie en nieuwbouw
  • De jaarlijkse huurverhoging

Als u lid bent van AH WOON, vertegenwoordigt AH WOON ook úw belangen.
Meer informatie over het lidmaatschap vindt u op de website van AH WOON.

Samenwerking bij woningverbetering en sloop-/ nieuwbouwprojecten

Bij woningverbetering of sloop-/ nieuwbouwprojecten werkt Woonborg nauw samen met de bewoners. Wilt u weten hoe dat gaat? Lees dan verder over Bewonersparticipatie bij ingrijpende projecten.

Bewonerscommissies

Woont u in een appartementencomplex of een ander woongebouw, dan is er vaak een bewonerscommissie. Twee keer per jaar overlegt zo’n commissie met Woonborg. We bespreken dan over het woonplezier, de leefbaarheid en zaken rondom de gezamenlijke en/of openbare ruimten.

Koffie-uurtje

Sommige woongebouwen hebben geen bewonerscommissie. Maar ook dan is het natuurlijk belangrijk dat wij weten wat er goed gaat en wat beter kan. Die bewoners nodigen we dan uit voor een koffie-uurtje.