Tip van de vakman

Tip van de vakman

In het Woonblad, het magazine voor huurders van Woonborg, staan praktische tips voor klussen in en rond het huis. Heeft u een tip gemist of wilt u een tip teruglezen? U vindt ze op deze pagina.

Cv-ketel bijvullen

Doet de cv-ketel het niet? Of heeft u geen warm water? Dan is waarschijnlijk de waterdruk in de cv-ketel te laag. In deze tip ziet u hoe u water bijvult. 

Douchekop ontkalken

Zit er witte aanslag op uw douchekop en stroomt het water niet goed door? Dan zit er kalk in de gaatjes. In deze tip ziet u hoe u dat probleem oplost en voorkomt. 

Stortbak wc repareren

Stroomt het water in uw wc niet goed? Duurt het heel lang voordat de stortbak weer gevuld is? Waarschijnlijk is een onderdeel in de vlotter kapot. In deze tip ziet u hoe u een onderdeel vervangt.

Elektriciteitsstoring? Doe de stekkerproef

Heeft u ineens geen elektriciteit meer? In een gedeelte of het hele huis? Doe dan de stekkerproef. Want misschien is kortsluiting in een apparaat de oorzaak. 

Dakraam schoonmaken

Wist u dat u een dakraam kan kantelen en vastzetten? Op die manier kunt u de buitenkant van het glas schoonmaken. In deze tip ziet u hoe u dat doet. 

Gootjes dakraam schoonmaken

Gootjes rondom een dakraam moet u zelf schoonmaken. Zo voorkomt u een ophoping van bladeren en vuil en kans op lekkage. 

Thermostaatkraan los maken

Zit de thermostaatkraan in uw badkamer weleens vast? In deze tip ziet u wat u kunt doen.