Een huurwoning kopen

Onze sociale huurwoningen verhuren we in de gemeente Aa en Hunze, Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. Een aantal van onze woningen hebben we gereserveerd om te verkopen. Wij doen dat omdat we daarmee naast huurinkomsten meer geld hebben voor renovatieprojecten en nieuwbouw. Als er een sociale huurwoning in de verkoop komt, dan zijn er 2 opties: de zittende huurder koopt de woning of we verkopen de woning via een makelaar.

Optie 1: Huurder koopt een woning

Een huurwoning die gereserveerd is voor verkoop, verkopen wij vaak aan de zittende huurder. Huurt u een woning van Woonborg en wilt u weten of u de woning kunt kopen? Neem dan contact met ons op. Als uw woning inderdaad gereserveerd is voor verkoop, dan kunt u een aanvraag bij ons indienen. Stuur een mail naar info@woonborg.nl en dan nemen we contact met u op.

Optie 2: Verkoop via een makelaar

Als er een huurwoning vrijkomt die gereserveerd is voor verkoop en de zittende huurder wil de woning niet kopen, dan verkopen wij die woning via inschrijving. Dat regelt een makelaar voor ons. Die publiceert de woning op Funda en soms plaatst de makelaar ook een advertentie in huis-aan-huisbladen. De makelaar regelt bezichtigingen en het hele verkoopproces. 

Meer informatie

Heeft u vragen over verkoop, neem dan contact met ons op via (0592) 303 600 of via info@woonborg.nl. Vraag naar Johan Schoutsen, medewerker zakelijke markt.