Oranjelaan en Margrietlaan Zuidlaren

Oranjelaan en Margrietlaan Zuidlaren

Voor de Oranjelaan en Margrietlaan in Zuidlaren maakt Woonborg plannen om 48 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Deze komen in de plaats van 48 bestaande gezinswoningen.

Vervangende nieuwbouw

Het nieuwbouwplan bestaat uit 30 gezinswoningen met 2 slaapkamers, 8 gezinswoningen met 3 slaapkamers en 10 levensloopbestendige woningen. De levensloopbestendige woningen kenmerken zich door een slaapkamer en badkamer op de begane grond en slaapruimte op de 1e verdieping. Ideaal om een leven lang in te wonen. Onderaan de pagina vindt u impressies van de nieuwbouw zoals het nu bedacht is. 

Start sloop en bouw

De planning is in november 2021 te beginnen met de sloop van de 1e fase van 14 woningen aan de Oranjelaan 5 t/m 31. Dat begint met het verwijderen van de NUTS (gas, elektra en water) en het saneren van asbest. Daarna volgt de daadwerkelijke sloop. Het duurt meerdere weken voordat de kavels helemaal leeg zijn en de bodem schoon is opgeleverd. In het voorjaar van 2022 is de bedoeling een begin te maken met de nieuwbouw van deze fase. Fase 2 en 3 met de overige 34 woningen volgen elkaar in de jaren daarop. 

Huurinformatie

Van de 48 nieuwbouwwoningen komen minstens 18 woningen beschikbaar voor de verhuur. Op dit moment zijn 30 huishoudens voornemend terug te keren naar de overige woningen. Dit zijn bewoners die hier al wonen of woonden in woningen die voor sloop staan. Meer informatie over de start van de verhuur, de doelgroep, de plattegronden van de nieuwbouw en de huurprijs van fase 1 volgt in de loop van de maanden. 

Plan samen met bewoners gemaakt!

De keuze voor sloop en nieuwbouw is samen gemaakt met de bewoners van de woningen die voor sloop staan. Zij hebben actief meegedacht wat goede woningen zijn om terug te bouwen. De woningen passen bij de visie van Woonborg op dit gebied. We verwachten dat bewoners hier straks met veel plezier weer jaren van gaan genieten!

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vorderingen? Klik dan op de knop 'Houd mij op de hoogte' en vul het formulier in. U ontvangt per e-mail informatie op het moment dat wij nieuws kunnen melden!