Oosterhaar Haren

Oosterhaar Haren

Aan de Ridderspoorweg, Anjerlaan en Windeweg in Haren laat Woonborg 32 nieuwe sociale huurwoningen bouwen. De keuze om de woningen die er stonden niet te renoveren, maar te vervangen voor nieuwbouw, hebben we samen met de bewoners gemaakt.

Vervangende nieuwbouw

Het nieuwbouwplan bestaat uit 26 levensloopbestendige woningen. Deze woningen kenmerken zich door een slaapkamer en badkamer op de begane grond en 2 kleinere slaapkamers op de 1e verdieping. Ideaal om een leven lang in te wonen. Ook bouwen we 6 gezinswoningen. Deze krijgen 3 slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar zolder. 

We vervangen de woningen in 2 fasen van ieder 16 woningen. 

Voortgang bouw

Het plan liep vertraging op door dilemma's rond aardbevingsbestendig bouwen. Gelukkig konden we in oktober 2020 van start met de bouw van de eerste 16 woningen. We zijn een eind op weg! De oplevering van de bouw staat gepland begin 2022. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van 16 naastgelegen woningen. 

Huurinformatie

Van de 16 woningen in de eerste fase, waren er 3 levensloopbestendige woningen beschikbaar voor de verhuur voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en ouder. Deze stonden in de week van 8 december 2020 gepubliceerd en zijn inmiddels verdeeld. De overige woningen waren eerder al toegewezen aan huurders die door sloop hun woning hebben verlaten om ruimte te maken voor nieuwbouw. 

 

In de tweede fase komen meerdere levensloopbestendige woningen beschikbaar en 1 gezinswoning. De rest is eveneens toegewezen aan terugkerende huurders. 

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vorderingen? Klik dan op de knop 'Houd mij op de hoogte' en vul het formulier in. U ontvangt per e-mail informatie op het moment dat wij nieuws kunnen melden!