Tipkampen en Sprikkenveen Vries

Tipkampen en Sprikkenveen Vries

Aan de Tipkampen en Sprikkenveen in Vries laat Woonborg 18 woningen en een rij garageboxen vervangen door 19 nieuwe sociale huurwoningen. 

Vervangende nieuwbouw

Het nieuwbouwplan bestaat uit 19 levensloopbestendige woningen. Deze woningen kenmerken zich door een slaapkamer en badkamer op de begane grond en 1 of 2 slaapkamers op de 1e verdieping. Ideaal om een leven lang in te wonen. 

 

Start sloop en bouw

De sloop is in november 2021 gestart. Het duurt meerdere weken voordat de kavels helemaal leeg zijn en de bodem schoon is opgeleverd. In het voorjaar van 2022 is de bedoeling een begin te maken met de nieuwbouw. 

Huurinformatie

Van de 19 nieuwbouwwoningen komen 17 woningen beschikbaar voor de verhuur. Naar de andere 2 woningen keren bewoners terug die woonden in de woningen die voor sloop staan. Van de woningen zijn 13 bestemd voor woningzoekenden vanaf 55 jaar en 6 voor woningzoekenden vanaf 23 jaar. Meer informatie over de start van de verhuur, de uitstraling en plattegronden van de nieuwbouw en de huurprijs volgt in de komende maanden. We verwachten de woningen in het voorjaar van 2023 klaar te hebben voor de nieuwe bewoners.

 

Plan samen met bewoners gemaakt

De keuze voor sloop en nieuwbouw is samen gemaakt met de bewoners van de woningen die voor sloop staan. Zij hebben actief meegedacht wat goede woningen zijn om terug te bouwen. De woningen passen bij de visie van Woonborg op dit gebied voor de toekomst. We verwachten dat nieuwe bewoners hier met veel plezier weer jaren van kunnen genieten!

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vorderingen? Klik dan op de knop 'Houd mij op de hoogte' en vul het formulier in. U ontvangt per e-mail informatie op het moment dat wij nieuws kunnen melden!