1e bewoners krijgen sleutel van nieuwe NOM-woningen in Nieuw-Roden

12 juli 2021

1e bewoners krijgen sleutel van nieuwe NOM-woningen in Nieuw-Roden

Aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief in Nieuw-Roden vervangt Woonborg 36 gezinswoningen uit de 60-er jaren door nieuwe Nul op de Meter woningen. In 2020 begon de eerste fase met de sloop en nieuwbouw van 24 woningen. In juli 2021 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis.

De familie Heslinga krijgt de sleutel van hun nieuwe huis in Nieuw-Roden.
De familie Heslinga krijgt de sleutel van hun nieuwe huis in Nieuw-Roden.

Project samen uitgewerkt

Woonborg en de voormalige bewoners van de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief werkten dit project samen uit. Van begin tot eind is iedere ontwerpstap samen gezet, van het maken van de schetsen van de woningen tot de inrichting van de openbare ruimte.  

Moderne installaties

De nieuwe woningen zijn allemaal Nul op de Meter en voorzien van de meest moderne installaties. Nul op de Meter betekent dat een woning over een jaar gemeten net zoveel energie opwekt als nodig is voor het huis en het gebruik van de bewoners. De benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen. De nieuwe bewoners krijgen op meerdere momenten uitleg hoe zij zo slim mogelijk kunnen omgaan met energie.

Woonhuisautomatisering

Uniek aan de nieuwe Nul op de Meter woningen in Nieuw-Roden is, dat ze voorzien zijn van woonhuisautomatisering. Zo reageren de woningen op weersinvloeden, de zonneschermen  zakken automatisch. Ook wordt de luchtkwaliteit in de woning automatisch gestuurd. Het toepassen van deze woonhuisautomatisering in sociale huurwoningen is nieuw in Nederland. Doel van Woonborg is, dat de bewoners nog efficiënter energie gebruiken.

2 woningtypen

Aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief laat Woonborg twee verschillende type sociale huurwoningen bouwen. Gezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder en levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee kleinere slaapkamers op de eerste verdieping.

Levensloopbestendige woningen. Ook deze zijn Nul op de Meter.
Levensloopbestendige woningen. Ook deze zijn Nul op de Meter.

12 levensloopbestendig woningen aan Madelief

Alle woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat zijn inmiddels verhuurd. Aan de Madelief vervangt Woonborg nogmaals 12 woningen. Hier komen levensloopbestendige Nul op de Meter woningen voor terug. Meer informatie hierover vindt u op de pagina nieuwbouw