Aedes benchmark 2022

24 november 2022

Aedes benchmark 2022

Vandaag zijn de resultaten van de Aedes Benchmark bekend gemaakt.

Bent u de afgelopen periode verhuisd of heeft Woonborg een reparatie bij u uitgevoerd? Dan is de kans groot dat u een vragenlijst hebt ontvangen via Inceptivize. De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt voor de Aedes benchmark.

Dit zijn de scores van Woonborg:

Huurdersoordeel B
Bedrijfslasten B
Duurzaamheid C
Onderhoud en verbetering C

Deze waardering komt voor een groot overeen met de waardering van 2021, maar jammer genoeg niet helemaal. Op het prestatieveld Huurdersoordeel zijn we van een A naar een B teruggevallen.

Het prestatieveld Huurdersoordeel bestaat uit drie onderdelen:

 

2021

2020

landelijk cijfer 2021

Nieuwe huurders

7,4

8,1

7,7

Vertrokken huurders

7,3

7,7

7,6

Huurders met een reparatieverzoek

8,3

8,5

7,7

Wij gaan aan de slag met deze thema’s. Wij bedanken alle huurders voor hun deelname aan het onderzoek. We kijken waar en wat we kunnen verbeteren. En we horen het graag als iets niet goed gaat.

 

Aedes is de vereniging van woningcorporaties. Ieder jaar onderzoekt Aedes met de Aedes Benchmark de prestaties van corporaties. Dit op het gebied van dienstverlening en bedrijfslasten. Het onderzoek vergelijkt de belangrijkste prestaties en kosten van corporaties met elkaar. De resultaten hiervan laat Aedes zien op brancheniveau en voor iedere corporatie. Een A-score betekent een bovengemiddelde prestatie, een B-score gemiddeld en een C-score is onder gemiddeld.