Feestelijke oplevering Het Perron in Haren

26 september 2022

Feestelijke oplevering Het Perron in Haren

Vandaag - 26 september - was de feestelijke oplevering van de 31 sociale huurappartementen aan Walstroweg in Haren.

In juli zijn de appartementen aan de Walstroweg in Haren opgeleverd. Bijna alle huurders zijn inmiddels naar hun nieuwe appartement verhuisd. Esther Borstlap, directeur-bestuurder en bewoonster mevrouw Hilhorst onthulden vandaag de huisnummers. Dit deden zij in bijzijn van onder andere wethouder Rik van Niejenhuis, bouwbedrijf Kooi, De Unie architecten, bewoners en omwonenden.

De 31 appartementen zijn verdeeld over twee woonblokken: Perron Noord en Perron Zuid. De woonblokken zijn gebouwd naast het treinstation van Haren. Aan weerszijden van de nieuwe fietstunnel. Er wonen zowel jonge als oudere bewoners.

Dit deel van het station was jarenlang in ontwikkeling
Het had een lange aanloop voordat we aan de slag konden. De locatie was een intensief stukje Haren. Bij het project zijn naast de gemeente en de bouwkundigen ook de omwonenden en ProRail betrokken. De gebouwen zijn niet alleen mooi maar ook functioneel. Aan beide kanten zijn gevels geplaatst in verschillende tinten groen. Deels gemaakt van gerecycled glas.  Een unieke prestatie qua uitstraling en bovendien goed betaalbaar voor de huurders.

 

Energiezuinig en betaalbaar wonen
De woningen zijn gasloos opgeleverd. Ze zijn uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele appartementen. De zeer energiezuinige appartementen hebben het energielabel A++.

 

De gevelbelettering is een cadeau van De Unie Architecten aan de nieuwe huurders.

Het was een geslaagd feestje!