Feestelijke oplevering nieuwbouwwoningen Nieuw-Roden

08 november 2022

Feestelijke oplevering nieuwbouwwoningen Nieuw-Roden

36 sociale huurwoningen Burgemeester Bloemersstraat/Madelief

Op vrijdag 4 november was de feestelijke oplevering van het project aan de Burgemeester Bloemersstraat/Madelief in Nieuw-Roden. Woonborg leverde in totaal 36 sociale huurwoningen op.

Woonborg startte in 2017 met gesprekken met de voormalige bewoners van de in totaal 36 woningen van de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief. Samen met deze groep bewoners werd een plan gemaakt. Uiteindelijk is besloten om over te gaan tot sloop/nieuwbouw. Dit deden we in 2 fases. Het gaat om 17 gezinswoningen en 19 levensloopbestendige woningen. Een mooie mix van woningen voor jong en oud.

15 bewoners keerden terug naar hun oude buurt. Er kwamen ook 21 nieuwe buren bij. Door met elkaar een hapje te eten, leren bewoners elkaar beter kennen. Wij organiseerden daarom dit feest met stamppotten. Want je buren kennen, dat maakt wonen zo fijn in een dorp!

De straat was nog niet helemaal af. Er moest nog groen worden toegevoegd. Wethouder Jos Darwinkel, Klaas Graveland van HuneBouw B.V. en Esther Borstlap van Woonborg hebben daarom met 7 bewoners 3 bomen geplant aan de Madelief.

De woningen zijn gasloos opgeleverd. Ze zijn uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele woningen. De zeer energiezuinige woningen hebben het energielabel A++.