22 april 2021

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen in 2021

In 2021 krijgen huurders van sociale huurwoningen geen huurverhoging. Huurt u bij Woonborg een sociale huurwoning? Dan geldt dat ook voor u. U krijgt dit jaar daarover geen brief van ons. Hieronder hebben we vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via telefoon of mail.  

In welke periode wordt de huur van sociale huurwoningen niet verhoogd?

De periode is van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. In die periode krijgt u geen huurverhoging voor uw sociale huurwoning. Dit wordt ook wel huurbevriezing genoemd.

Komt er een inkomensafhankelijke huurverhoging?

Nee. Er komt in 2021 ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging.

Verhoogt Woonborg de huur van vrije sector woningen?

Nee. Wij verhuren twee woningen in de vrije sector. Ook van die woningen wordt dit jaar de huur niet verhoogd.

Gaat de huur van bedrijfsgebouwen, garages en parkeerplaatsen omhoog?

Ja. Bedrijfsgebouwen, garages en parkeerplaatsen vallen niet onder het sociale huurbeleid. Huurt u bijvoorbeeld een garage bij Woonborg, dan krijgt u in 2021 daarvoor wel een huurverhoging. 

Wat betekent huurbevriezing?

Dit betekent dat u géén jaarlijkse huurverhoging krijgt. De huurprijs blijft hetzelfde. De huurbevriezing van 2021 geldt voor alle sociale huurwoningen in Nederland. Dat heeft de overheid voor 2021 zo geregeld.

Wie komt in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging?

U komt in aanmerking als uw huurprijs hoger is dan € 633,25 en uw inkomen daar niet bij past. Dan heeft u misschien recht op huurverlaging. Hier leest u daar meer over.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen? Bel dan naar (0592) 303600 of mail uw vraag naar info@woonborg.nl