Terugblik op 2020: lees het in ons jaarverslag

01 juli 2021

Terugblik op 2020: lees het in ons jaarverslag

Ons jaarverslag over 2020 kunt u online lezen en bekijken. Daarin blikken we terug op een bijzonder jaar. Al met al kunnen we met recht zeggen: ondanks corona hebben we veel bereikt. 

We begonnen begin 2020 vol energie en goede moed. We hadden veel op stapel staan. We wilden investeren in ons bezit en in de klanttevredenheid. En we wilden meer impact realiseren in het sociaal domein. Het was dus wel even flink schakelen toen we begin maart werden geconfronteerd met de eerste lockdown als gevolg van corona. Er is een aanpak ontwikkeld die het hele jaar werkbaar bleek: fysieke klantcontacten alleen als het écht moet zoals bij noodzakelijke reparaties en bij bepaalde processen zoals bij verhuizingen. Verder werkten we digitaal of op afstand en zo mogelijk thuis.

Dit heeft veel van onze huurders en medewerkers gevergd. Huurders toonden zich begripvol en flexibel. Maar bij projecten bleek het moeilijk om “gewoon” door te werken. Wij vinden het essentieel om projecten samen met huurders vorm te geven. Maar daarvoor moet je simpelweg bij elkaar komen. Het protocol ‘Samen doorwerken’ van Aedes bood gelukkig wel enige handvatten.

Daarnaast zagen we dat ook veel huurders thuis kwamen te zitten én dat zorgorganisaties veel minder behandelcontact hadden. En dat merkten we in de leefbaarheid. Het aantal overlastmeldingen en strubbelingen in straten was groter en vergde veel aandacht van ons.

Tegelijkertijd zijn wij positief over het feit dat weinig huurders als gevolg van corona betalingsproblemen ondervonden. Voor veel mensen raakt, zo lijkt nu, de coronacrisis hen nog niet in de portemonnee. En die mensen die het wel raakte, namen contact met ons op en samen vonden we maatwerkoplossingen.

We hebben in het bijzondere jaar 2020 geprobeerd om - zo goed en zo kwaad als dat het ging - zo veel mogelijk voor huurders te betekenen. Veel plannen kwamen toch goed van de grond. Onze dank gaat uit naar onze huurders en medewerkers. We bedanken hen voor hun flexibiliteit, begrip en volhardendheid. Samen hebben we er het beste van gemaakt en daar mogen we trots op zijn. 

Klik hier voor ons jaarverslag 2020.