30 juni 2021

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een verandering in de wet. Hierdoor zijn harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag vervallen. Veel huurders weten dit nog niet. Ze lopen hierdoor huurtoeslag mis.

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Hierdoor kon uw recht op huurtoeslag in één keer vervallen als u een paar euro extra ging verdienen. Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Het is niet meer zo dat bij een kleine stijging van uw inkomen de huurtoeslag helemaal wegvalt.

Wie kan huurtoeslag krijgen?

Niet iedereen die huurt, kan huurtoeslag krijgen. En voor de huurtoeslag over 2020 gelden ook voorwaarden. Zo mogen uw huur, inkomen en uw vermogen niet te hoog zijn.

Vraag voor 1 september 2020 huurtoeslag aan

Denkt u dat u in 2020 in aanmerking kwam voor huurtoeslag? Maak dan een proefberekening. Dat kan op de website van de Belastingdienst. Heeft u er recht op? Vraag uw huurtoeslag dan vóór 1 september 2021 aan.

Meer weten?

Kijk op de website van de Belastingdienst of neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800-0543. Dit is een gratis nummer. Voor hulp met de computer kunt u ook in de bibliotheek terecht. En natuurlijk kunt u ook altijd Woonborg bellen.