Nieuw woonruimteverdeelsysteem in gemeente Groningen

01 juli 2021

Nieuw woonruimteverdeelsysteem in gemeente Groningen

In de gemeente Groningen komt één verdeelsysteem voor sociale huurwoningen. Dit is vanwege het samengaan van de gemeenten Groningen, Ten Boer en Haren. Hierdoor wordt het aanbod aan sociale huurwoningen uitgebreid. Per 1 september 2021 stapt ook Woonborg over naar WoningNet. 

Per 1 september 2021 veranderen er een paar spelregels in WoningNet Groningen. Samen met het nieuwe verdeelsysteem moet dit ervoor zorgen dat iedere woningzoekende een gelijkwaardige kans krijgt om een sociale huurwoning te vinden in de nieuwe gemeente Groningen. De nieuwe spelregels vindt u in deze flyer. 

Woonborg stapt over naar WoningNet Groningen

Woonborg stapt per 1 september 2021 ook over naar WoningNet Groningen. Dit betekent dat ons woningaanbod vanaf dat moment op die site te vinden is. Woningzoekenden die bij Woonborg ingeschreven staan, kregen hier al een mailbericht over. In de week van 5 juli 2021 krijgen ze een tweede mail met een link naar een online antwoordformulier. Via dit antwoordformulier kunnen zij doorgeven of de inschrijving naar WoningNet overgezet kan worden. 

Meer informatie over de overstap naar WoningNet Groningen vindt u op deze pagina.