Onderhoud en renovatie Den Dam en Dorth in Roden: voorjaar van start

01 maart 2022

Onderhoud en renovatie Den Dam en Dorth in Roden: voorjaar van start

In het voorjaar begint bouwbedrijf Van Wijnen met onderhoud en renovatie van 31 woningen in de wijk Roderveld in Roden. Het gaat om woningen aan Den Dam 1 t/m 49 en Dorth 1 t/m 11. Omdat er aan deze huizen veel moet gebeuren, verhuizen alle bewoners naar een andere woning. Soms is dat een tijdelijk verblijf in een andere woning, soms verhuizen de bewoners definitief.

Renovatie 31 woningen Den Dam en Dorth

31 woningen aan Den Dam en Dorth in Roden worden van onder tot boven aangepakt. Het gaat om werkzaamheden aan fundering, muren, kozijnen en daken. Er moet hier herstelwerk worden gedaan, omdat woningen zijn beschadigd door verzakking. Lange tijd dachten we dat deze woningen gesloopt moesten worden, maar na onderzoek blijkt dat er mogelijkheden zijn om ze te behouden en te herstellen.  We verwachten dat alle werkzaamheden van deze 31 woningen begin 2023 klaar zijn.

Artist impressie woningen aan Den Dam & Dorth in Roden
Artist impressie woningen aan Den Dam & Dorth in Roden

Onderhoudsplan 80 woningen Dorth

In dezelfde wijk verhuren we ook woningen aan de Dorth 2 t/m 162. In een aantal woningrijen zijn voormalige huurwoningen verkocht. Ook hier blijkt na onderzoek dat er woningen door verzakking zijn beschadigd. En ook hier moet de fundering van een aantal woningrijen worden hersteld. Met de bewoners aan de Dorth bereidden we een plan voor dat bestaat uit renovatie en onderhoudswerk.

Meer informatie

Lees meer informatie over deze projecten hier op onze website: Verbeterprojecten