Thuiskompas: Drentse bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden

28 september 2020

Thuiskompas: Drentse bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden

Vanaf 1 oktober 2020 kunnen woningzoekenden in de bibliotheek hulp krijgen bij het vinden van een sociale huurwoning via Thuiskompas. Op die datum gaat de samenwerking van de Drentse bibliotheken met Thuiskompas officieel van start. De bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden die het lastig vinden om met de computer om te gaan.

Over Thuiskompas

Op www.thuiskompas.nl staan de beschikbare sociale huurhuizen van woningcorporaties in Drenthe. Woningzoekenden schrijven zich gratis in en kunnen daarmee reageren op alle huurhuizen van de deelnemende corporaties. Thuiskompas is een initiatief van acht woningcorporaties en 12 huurdersorganisaties. 

Samenwerking bibliotheek en corporaties

Op donderdag 1 oktober 2020 ondertekenen vertegenwoordigers van Thuiskompas en Biblionet Drenthe een samenwerkingsovereenkomst. Dat zijn Bert Moormann namens de corporaties, Hans van Gellecom namens de huurdersorganisaties en Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe.

Annelies Bakelaar over de samenwerking: ‘Als openbare bibliotheken vinden we dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen. Voor veel mensen is het gebruik van e-loketten niet makkelijk. Toen we dan ook hoorden van Thuiskompas, het e-loket van de Drentse woningcorporaties, zijn we daarom direct in gesprek gegaan. Dit heeft tot een mooie samenwerking geleid waar Drentse woningzoekenden van kunnen profiteren.’

Hulp in de bibliotheek

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. De medewerkers van de bibliotheek staan klaar voor iedereen die dit moeilijk vindt, ook voor wie geen lid is. Zij kunnen woningzoekenden bijvoorbeeld wegwijs maken bij het vinden van informatie op Thuiskompas, het geven van uitleg over inschrijven en reageren op een woning, het aanmaken van een e-mailadres en het opvragen van een inkomensverklaring.