Woonborg voegt 34 betaalbare huurwoningen toe aan Vries

06 september 2022

Woonborg voegt 34 betaalbare huurwoningen toe aan Vries

Woonborg bouwt 15 huurwoningen aan de Tynaarlosestraat (‘Het Erf’) en 19 huurwoningen aan de Tipkampen en Sprikkenveen.

De woningen hebben allemaal een badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn dus levensloopbestendig. Ideaal om een leven lang te wonen! Woonborg verwacht dat de nieuwe bewoners de sleutels van deze woningen voor de zomer van 2023 in ontvangst kunnen nemen. De verhuur start vanaf 12 september via Thuiskompas.

Betaalbare woningen door duurzaamheidsmaatregelen
Siebe Rispens, manager Woondiensten Woonborg: ‘Door de duurzaamheidsmaatregelen zoals gasloos, goede isolatie en het plaatsen van een warmtepomp en zonnepanelen zorgen wij voor woningen met lagere woonlasten. De energiezuinige woningen hebben een energielabel vergelijkbaar met A++.’

 

Sociale huurwoningen voor jong en oud
De woningen zijn geschikt voor jong en oud. Een voorwaarde is de minimale leeftijd van 23 jaar. 13 woningen aan de Tipkampen en Sprikkenveen zijn bedoeld voor woningzoekenden vanaf 55 jaar. Voor deze woningen geeft Woonborg voorrang aan huurders in Vries die een gezinswoning achterlaten om daarmee doorstroming in het dorp te bevorderen. Woonborg bouwt voor mensen met een laag inkomen en de mensen die iets meer te besteden hebben. Voor ieder wat wils!

 

Woningen worden aangeboden via Thuiskompas
Op www.Thuiskompas.nl staat het aanbod van de 8 Drentse woningcorporaties waaronder Woonborg. Woningzoekenden kunnen zich op Thuiskompas gratis inschrijven. De nieuwe woningen in Vries staan vanaf 12 september online.

 

Tipkampen en Sprikkenveen

Het Erf

 

Het Erf
Het Erf
Tipkampen en Sprikkenveen
Tipkampen en Sprikkenveen