Ben jij hét nieuwe Talent van het Noorden?

Heb jij bijna een hbo- of wo-diploma op zak? Of maximaal twee jaar werkervaring na het afronden van je studie? Ben je op zoek naar een baan waarbij je maatschappelijk van betekenis kunt zijn en waar je de kans krijgt om te ontdekken waar jouw talenten liggen? Dan is een tweejarig traineeship bij woningcorporaties in Noord-Nederland perfect voor jou!

Ontdek je talenten bij woningcorporaties in Noord-Nederland

Woningcorporaties in Noord-Nederland bieden je een unieke kans om als trainee de sector te ontdekken en erachter te komen waar je eigen talenten liggen. Je gaat bij ons werken, veel leren over onze verschillende vakgebieden én vooral veel leren over jezelf! Dat doe je samen met andere trainees, zodat je elkaar kunt helpen en ook van elkaar kunt leren. Na afronding van het traineeship ben je veel ervaring, kennis en contacten rijker.

Wat houdt het traineeship in?

Een traineeship bij Talent van het Noorden is een combinatie van werken, opleiden en ontwikkelen in een tweejarig traject.

 • Het traineeship gaat begin januari 2022 van start. 
 • Je maakt in twee jaar tijd kennis met veel verschillende aspecten van het werk bij woningcorporaties. Dat doe je samen met mede-starters op de arbeidsmarkt. 
 • Je doet in periodes van acht maanden ervaring op bij drie verschillende organisaties.
 • Je werkt in een werkomgeving waarin diverse actuele en complexe vraagstukken om een antwoord vragen en waarin je wordt uitgedaagd.
 • Je helpt mee aan oplossingen die wij nog niet hebben. Je krijgt de ruimte om te leren en invloed uit te oefenen. En je kunt het op jouw manier doen!
 • Samen met je mede-trainees volg je een intensief trainingsprogramma. Het programma is op maat gemaakt en ontwikkeld door Plateau, de makers van Talent in Huis. Wil je ervaringen lezen van andere trainees en meer weten over het opleidingsprogramma kijk dan op de site van Plateau

Wat bieden we je?

We bieden je een pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Salaris van € 2.934 bruto per maand (schaal G, cao Woondiensten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Ruime mogelijkheden om flexibel te werken en je werkweek zo in te delen dat jouw werk-privé balans in orde is.
 • Vergoeding voor reiskosten en thuiswerken.
 • Een intensief opleidingsprogramma. 

Talent van het Noorden

De volgende corporaties doen aan Talent van het Noorden mee: Domesta, Woonservice, Woonconcept, Accolade, Dynhus, WoonFriesland, Wierden en Borgen, Woonborg en Elkien. Al deze woningcorporaties staan voor grote uitdagingen. Twee belangrijke en urgente maatschappelijke vraagstukken komen er samen: energietransitie en verduurzaming en de woningmarkt.  Dat maakt dat woningcorporaties meer dan ooit relevant zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er voldoende betaalbare huurwoningen zijn voor mensen met een kleine beurs. We kijken daarbij naar het heden maar ook naar de toekomst: welke woningen zijn nodig en waar? Hoe houden we onze woningen betaalbaar voor de doelgroep? Hoe houden we wijken en buurten leefbaar? Hoe kunnen we onze huurders bij ons werk betrekken? 

Waarom zoeken woningcorporaties trainees?

Omdat er veel te doen is. Omdat we graag nieuwe en frisse ideeën opdoen. En vooral omdat we behoefte hebben aan kritische denkers. Aan mensen die gewend zijn om samen te werken, niet bang zijn om hun nek uit te steken en het een uitdaging vinden om zelf op ontdekking uit te gaan.

Meer weten?

 • Op de LinkedIn-pagina van Talent van het Noorden vind je meer informatie en ervaringen van trainees die nu bij woningcorporaties aan het werk zijn. 
 • In dit filmpje maak je kennis met het werk van woningcorporaties. 
 • Wil je persoonlijk advies? Bel of mail met Janneke Huizeling, adviseur P&O van woningcorporatie Woonservice. Telefoon 0593 564610, mail:  j.huizeling@woonservice.nl 
 • Of stel je vragen op 6 oktober 2021 aan twee trainees tijdens een online Q&A. Daphne en Esra zitten dan tussen 16.30 en 17.30 uur klaar om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Wil je meedoen aan de online sessie? Meld je dan aan bij Janneke Huizeling. 

Aanmelden t/m 17 oktober 2021

Wil je je aanmelden als trainee? Upload dan je motivatie en cv via dit online aanmeldformulier. Een filmpje insturen in een MP4 bestand kan ook. Aanmelden kan tot en met 17 oktober 2021. De selectiedagen zijn gepland op 4 en 16 november 2021.