Huurtoeslag

De huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Het is een voorschot. Aan het einde van het jaar vindt een verrekening plaats.  Het is dus belangrijk om uw gegevens zorgvuldig in te vullen en bij te houden.

Wijzigt de samenstelling van uw huishouden of is uw inkomen of dat van uw medebewoner veranderd? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u achteraf geld moet terugbetalen.

U  kunt hier berekenen of u er recht op heeft.
Komt u er niet uit? Neemt u dan contact op met de Belastingdienst.

 

Veelgestelde vragen

  • Dat hangt af van de hoogte van uw inkomen en dat van uw medebewoners. Ook de huurprijs en uw leeftijd bepalen of u recht hebt op huurtoeslag.

    U  kunt hier berekenen of u er recht op heeft.

    Komt u er niet uit? Neem dan contact op met de Belastingdienst.

  • Ja, de huurverhoging kan gevolgen hebben voor uw huurtoeslag. Woonborg geeft uw nieuwe huurbedrag door aan de belastingdienst. U hoeft zelf niets te doen.

  • Nee, de Belastingdienst zal uw maandelijkse voorschot huurtoeslag niet direct aanpassen. Uw nieuwe huurbedrag wordt wel gebruikt bij de definitieve berekening van uw huurtoeslag over 2019. Die berekening krijgt u in 2020. Als u te weinig toeslag hebt gekregen, dan betaalt de Belastingdienst die dan alsnog uit.