Woningverbetering

Onderhoud doen we niet per woning maar per cluster woningen in een straat of buurt. Of per woongebouw. Wordt in uw woning planmatig onderhoud, verbeteronderhoud of binnenonderhoud uitgevoerd, dan ontvangt u hierover van ons ruim van te voren schriftelijk informatie.

Planmatig onderhoud

Planmatig onderhoud is periodiek of terugkerend onderhoud. Het kan gaan om verschillende onderhoudswerkzaamheden: van het repareren van houtrot en het uitvoeren van een schilderbeurt tot het herstellen van voegwerk.

We inspecteren onze woningen regelmatig. Zo weten we wat de staat van onderhoud is en kunnen we onderhoudswerkzaamheden plannen. We houden bij de planning rekening met de levensduur van de woningen, en we letten op de kosten van deze werkzaamheden.

Verbeteronderhoud

Bij verbeteronderhoud voegen we kwaliteit toe aan de woning. Zoals bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of een bijkeuken. Hierdoor krijgt de woning een betere technische kwaliteit en neemt het wooncomfort toe. De verbetering kan van invloed zijn op de hoogte van de woonlasten. Ons doel is en blijft een betaalbare huur. Het kan zijn dat de huur omhoog gaat, maar dat door energiebesparende maatregelen de woonlasten gelijk blijven of zelfs dalen.

Voorbeelden van verbeteringen:

 • Het verbeteren van de buitenkant van de woning. Dit doen we bijvoorbeeld door isolerende maatregelen aan te brengen of een dakkapel te plaatsen.
 • Het moderniseren van de binnenzijde van de woning. Bijvoorbeeld het aanbrengen van mechanische ventilatie of een douche- en toiletrenovatie.
 • Veranderingen aan de plattegrond van een woning. Bijvoorbeeld het toevoegen van een bijkeuken of het vergroten of verplaatsen van een badkamer.
 • Energie besparende maatregelen en zonnepanelen plaatsen.
 • Energieneutraal maken van woningen door ze ‘nul op de meter’ te maken. Dan wordt een huis zo gerenoveerd dat het net zoveel energie opwekt als het verbruikt.
 • Het veiliger maken van woningen door het plaatsen van goed hang- en sluitwerk, buitenverlichting en rookmelders.

Binnenonderhoud

Is uw woning toe aan onderhoud aan de binnenkant? Dan ontvangt u van ons bericht met de vraag of u belangstelling heeft voor vervanging. Want u beslist als huurder zelf of u uw keuken, douche en toilet in uw woning wilt laten vervangen.

 • Wilt u vervangen?
  Dan komen wij bij u langs om de werkzaamheden door te nemen en afspraken te maken.
   
 • Wilt u op dit moment niet vervangen?
  Een verbouwing brengt altijd drukte met zich mee. Dat komt niet altijd goed uit. In dat geval kunnen we de werkzaamheden uitstellen. Houd er dan wel rekening mee dat de werkzaamheden mogelijk niet meer in hetzelfde kalenderjaar worden uitgevoerd. Wanneer het wel kan, is afhankelijk van het budget.
   
 • Wilt u niet vervangen?
  Dan vinden de werkzaamheden pas plaats als u bent verhuisd.
   
 • Wilt u eerder vervangen?
  Het is mogelijk dat een onderdeel van het binnenonderhoud nog niet voor vervanging in aanmerking komt. In dat geval is de afschrijvingstermijn nog niet verstreken. Voor een keuken staat een afschrijvingstermijn van 20 jaar en voor een doucheruimte 30 jaar. U kunt er voor kiezen om toch tegen bijbetaling een onderdeel eerder te laten vervangen. U ontvangt dan van ons een eenmalige factuur voor een bijbetaling voor de resterende afschrijvingstermijn. Het vroegtijdig vervangen van een onderdeel kan alleen wanneer de resterende afschrijvingstermijn 7 jaar of korter is.

Materiaalkeuze

Bij keukenvervanging kunt u kiezen uit diverse deurfrontjes, handgrepen en keukenbladen. Bij douche- en/of toiletrenovatie kunt u kiezen uit een tegelpakket. Voor sommige opties moet u bijbetalen. 

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Of bel 0592 30 36 00.