Burg. Bloemersstraat en Madelief Nieuw-Roden

Burg. Bloemersstraat en Madelief Nieuw-Roden

In Nieuw-Roden vervangen we 36 woningen aan de Burg. Bloemersstraat en Madelief voor nieuwe gezinswoningen en levensloopbestendige woningen.

Sloop & nieuwbouw

De voormalige 36 woningen waren toe aan groot onderhoud. Samen met de bewoners is de keuze gevallen voor sloop en nieuwbouw en is er gezamenlijk een nieuwbouwplan uitgedacht. We zijn bijzonder trots op deze samenwerking met onze bewoners en het plan dat we met elkaar hebben gemaakt. Een deel van de huurders keert terug en ook verwelkomen we nieuwe bewoners. Er zijn nu nog 11 woningen beschikbaar voor nieuwe huurders aan de Madelief.

 

Gezinswoningen

Het nieuwbouwplan bestaat uit 17 gezinswoningen aan de kant van de Burgemeester Bloemersstraat 23 t/m 55. Alle gezinswoningen hebben 3 slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar zolder. De hoekwoningen zijn net iets groter en bieden ruimte voor gezinnen vanaf 3 personen of meer. 

Levensloopbestendige woningen

Ook bestaat het plan uit 19 levensloopbestendige woningen aan de kant van de Burgemeester Bloemersstraat 2 t/m 16 en Madelief 1 t/m 12. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en 2 kleinere slaapkamers op de 1e verdieping. Ideaal om een leven lang in te wonen.

Woningen aan de Burg. Bloemersstraat inmiddels bewoond

Voor de zomer van 2020 werden alle 24 bestaande woningen aan de Burg. Bloemersstraat gesloopt door Bork Sloopwerken. Eind augustus 2020 gingen de eerste werkzaamheden van start door Bouwbedrijf HuneBouw B.V. De eerste 24 woningen zijn voor de zomer van 2021 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Bouw en verhuur van de Madelief

De sloop van de woningen aan de Madelief is na de zomer van 2021 afgerond. De nieuwbouw van 12 levensloopbestendige woningen is gestart. Deze woningen verwachten we rond de zomer van 2022 op te leveren aan de nieuwe bewoners. De nieuwe bewoners zijn inmiddels bekend, nadat we half november 2021 de woningen hebben gepubliceerd via Thuiskompas. 

Meer informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vorderingen? Klik dan op de knop 'Houd mij op de hoogte' en vul het formulier in. U ontvangt per e-mail informatie op het moment dat wij nieuws kunnen melden. Voor nu kunt u hieronder meer informatie over de achtergrond van de planontwikkeling lezen.