Nieuwbouw Nieuw-Roden: verhuur start 15 november

05 november 2021

Nieuwbouw Nieuw-Roden: verhuur start 15 november

Op 15 november 2021 starten we met de verhuur van nieuwbouwwoningen in Nieuw-Roden. Heeft u interesse? Reageer dan via Thuiskompas. De nieuwe woningen zijn onderdeel van een sloop- en nieuwbouwproject in Nieuw-Roden. De eerste woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat zijn al verhuurd. We beginnen nu met de bouw en verhuur van 12 nieuwe woningen aan de Madelief. Deze woningen zijn rond de zomer van 2022 klaar. 

Levensloopbestendig

Vanaf 15 november t/m 22 november 2021 vindt u de beschikbare woningen aan de Madelief op Thuiskompas. Het zijn levensloopbestendige Nul op de Meter-woningen. We bouwen er in totaal 12 aan de Madelief. Eén woning is al verhuurd, er zijn dus nog 11 woningen beschikbaar. Het zijn allemaal sociale huurwoningen. U komt in aanmerking als u 55 jaar of ouder bent.

Nul op de Meter met de nieuwste installaties

De nieuwe woningen aan de Madelief zijn Nul op de Meter. Dat betekent dat een woning over een jaar gemeten net zoveel energie opwekt als nodig is voor het huis en het gebruik van de bewoners. De benodigde energie wordt opgewekt door zonnepanelen. In de woning zitten de meest moderne installaties. Bent u straks een van de nieuwe bewoners, dan krijgt u uitgebreid uitleg hoe u zo slim mogelijk kunt omgaan met energie. En die uitleg is niet één keer, maar gebeurt op meerdere momenten. 

Woonhuisautomatisering

De nieuwe Nul op de Meter woningen in Nieuw-Roden hebben ook woonhuisautomatisering met slimme technische snufjes. Schijnt de zon, dan zakken de zonneschermen automatisch. En ook de luchtkwaliteit in huis wordt bijvoorbeeld automatisch gestuurd. Deze woonhuisautomatisering in sociale huurwoningen is nieuw in Nederland. De woningen zijn daardoor extra energiezuinig.