36 nieuwe NOM-woningen in Nieuw-Roden

21 januari 2020

36 nieuwe NOM-woningen in Nieuw-Roden

Aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief in Nieuw-Roden gaat Woonborg 36 huurwoningen slopen. Er komen 36 nieuwe Nul op de Meter-woningen voor terug: 17 gezinswoningen en 19 levensloopbestendige woningen. Dit sloop- en nieuwbouwplan is samen met de bewoners ontwikkeld. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang, bijna de helft van de bewoners is al verhuisd naar een tijdelijke of permanente andere woning.

Sloop en nieuwbouw in fasen

De sloop van de eerste woningblokken aan de Burgemeester Bloemersstraat begint voor de zomer, de nieuwbouwwerkzaamheden in die straat starten direct na de zomer. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste woningen in 2021 klaar. Daarna start de volgende fase: sloop van de woningblokken aan de Madelief. Het plan is dat die woningen uiterlijk in 2022 opgeleverd worden.

Samenwerkingsproject met de bewoners

De keuze om de 36 bestaande woningen aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief niet te renoveren maar te vervangen door nieuwbouw, maakte Woonborg samen met de bewoners. De eerste gesprekken daarover werden in mei 2017 gestart. Woonborg ging bij alle bewoners thuis op bezoek en organiseerde om de paar maanden met alle bewoners informatieavonden. De huurdersbelangenorganisatie AH WOON was daar steeds bij aanwezig. Medio 2019 stemde 97% van de bewoners in met het nieuwbouwplan. Ook werd er samen met Woonborg een plan gemaakt voor de terreininrichting en erfafscheiding.

Eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen

Woonborg bouwt aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief twee verschillende type nieuwbouwwoningen: gezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping en levensloopbestendige woningen. Laatstgenoemd type heeft de badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Alle woningen worden Nul op de Meter. Zo’n NOM-woning wekt evenveel energie op als nodig is voor het huis en het huishouden van een gemiddeld Nederlands gezin.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van dit nieuwbouwproject? Geef u dan op voor de nieuwsbrief.