Feestelijke start nieuwbouw Zuidlaren

22 maart 2023

Feestelijke start nieuwbouw Zuidlaren

Vandaag was de feestelijke start van de eerste fase nieuwbouw 14 gezinswoningen aan de Oranjelaan in Zuidlaren.
 
Woonborg startte in 2017 met gesprekken met de voormalige bewoners van in totaal 48 woningen van de Oranjelaan en Margrietlaan. Samen met deze groep bewoners hebben we een plan gemaakt. Uiteindelijk is besloten om over te gaan tot sloop/nieuwbouw. Dit doen we in 3 fases. De eerste woningen zijn begin 2024 klaar. Het gaat om de bouw van gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Een mooie mix van woningen voor jong en oud. 12 bewoners uit de Oranjelaan keren terug. Dit geeft aan dat bewoners blij zijn met hun plek in Zuidlaren. De nieuwbouw past qua uitstraling ook goed in deze mooie omgeving.
 
Ook wethouder Jurryt Vellinga vindt het een belangrijk moment. Hij onthulde daarom graag samen met directeur-bestuurder Esther Borstlap van Woonborg, bewoner Marcel Wetsteijn en Rick Kramer, directeur BV Bouwmij Hendriks, de bouwdoeken op de bouwlocatie.
 
De woningen worden gasloos opgeleverd. Ze zijn uitgevoerd met een duurzame warmtepomp en ventilatiesysteem. Koken gaat elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen die aangesloten zijn op individuele woningen. De zeer energiezuinige woningen hebben het energielabel A++.

#Thuis in 32 dorpen