Kinderkunst kleurt bouwlocatie Woonborg

14 april 2022

Kinderkunst kleurt bouwlocatie Woonborg

Haren – Leerlingen van CBS De Borg in Haren hebben de bouwhekdoeken van een bouwlocatie van Woonborg opgefleurd. Daarmee heeft de bouwlocatie een aantrekkelijker uiterlijk gekregen. Het gaat om bouwlocatie Het Perron in Haren.

Kunst op fietsroute

OBS De Borg staat om de hoek van de bouwlocatie. Als de leerlingen naar hun gymlocatie fietsen, maken ze gebruik van de fietstunnel tussen het Noordelijk en het Zuidelijk deel van Het Perron. Elke keer kunnen ze dan genieten van hun eigen kunst.

Een blik door het raam

Woonborg heeft de school voor het project benaderd. Een groep enthousiaste leerlingen van groep 7 kreeg de opdracht om een tekening te maken. Ze mochten zich inbeelden wat ze straks door de ramen van de appartementen kunnen zien en daar een tekening van maken. Het resultaat is prachtig! De leerlingen hebben geholpen bij het ophangen van de eerste twee doeken. Later zijn er nog twee bevestigd.

Oplevering Het Perron

Het duurt nog even voordat we kunnen checken of de fantasie van de kinderen een beetje overeenkomt met de werkelijkheid. Naar verwachting worden de 31 sociale huurappartementen van Het Perron rond de zomer opgeleverd. Als de bouwhekken worden weggehaald, gaan de doeken met kunstwerken terug naar de leerlingen van CBS De Borg.

Meer informatie over Het Perron staat op onze website.