Rookmelders binnenkort verplicht

18 mei 2022

Rookmelders binnenkort verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om op elke verdieping van je woning een rookmelder te hebben. Voor nieuwbouwwoningen was die verplichting er al, maar het gaat nu ook gelden voor bestaande woningen. Een goede zaak, want het geeft je de kans om op tijd te vluchten bij brand. Alle woningen van Woonborg hebben voor 1 juli a.s. voldoende rookmelders.

Op elke verdieping moet een rookmelder hangen. Meestal is dat op een centrale plek, zoals in de gang, op de overloop en op de zolder. Heeft de zolder geen vaste trap en is dat niet de plek waar de cv ketel hangt, dan is een rookmelder daar niet verplicht.

De meeste woningen van Woonborg voldoen al aan de verplichting van rookmelders. De laatste adressen worden nog voor 1 juli bezocht. Jaarlijks worden de rookmelders gecontroleerd en getest. Woonborg laat het testen, plaatsen, vervangen en onderhouden (inclusief vervangen batterijen als dit nodig is) van rookmelders uitvoeren door specialisten:
Gaslijn           050-5347788 – gemeente Aa en Hunze, Groningen en Tynaarlo
Mebatherm   050-5027979 – gemeente Noordenveld

Heeft u eigen rookmelders die voldoen aan de eisen, dan kunnen deze in overleg met u ook getest en onderhouden worden. Voldoet uw woning nog niet aan de eisen of heeft u vragen over de rookmelders dan kunt u contact opnemen met het onderhoudsbedrijf van uw regio of met Woonborg 0592-303600 / info@woonborg.nl.