Woningaanbod van Woonborg in Groningen op WoningNet

31 augustus 2021

Woningaanbod van Woonborg in Groningen op WoningNet

Vanaf 1 september publiceren we beschikbare sociale huurwoningen in de gemeente Groningen op WoningNet. Wij werken samen met 5 andere woningcorporaties in die gemeente. Samen hebben we één woonruimteverdeelsysteem en alle spelregels zijn gelijk.

Veranderingen vanaf 1 september 2021

Woningzoekenden die bij Woonborg ingeschreven stonden, kregen over de verandering persoonlijk bericht. Bijna 30% koos ervoor om de inschrijving bij Woonborg over te laten zetten naar WoningNet. Zij kunnen vanaf september op alle beschikbare sociale huurwoningen in de gemeente Groningen reageren. Ook op woningen van andere corporaties. 

Nieuw woonruimteverdeelsysteem

De verandering heeft te maken met het samengaan van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Alle regels voor woningzoekenden in de nieuwe gemeente Groningen zijn nu gelijk. Ook staan alle beschikbare sociale huurwoningen in de gemeente op één website. Woonborg publiceert op WoningNet Groningen beschikbare woningen in Haren, Glimmen, Noordlaren en Onnen.

Thuiskompas voor woningen in Drenthe

Wij verhuren ook woningen in Drenthe, in de gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo. Beschikbare woningen in die Drentse gemeenten bieden we aan op Thuiskompas.