Bewonersparticipatie

Bewonersparticipatie

Wij betrekken onze huurders intensief bij onze projecten. Of het nu om woningverbetering gaat of om sloop en vervangende nieuwbouw. We gaan naar huurders toe, organiseren (online) bewonersavonden en werken met huurders samen in projectcommissies. De huurdersorganisatie AH WOON is daar altijd bij betrokken.

Intensief samenwerken

Wij vinden bewonersparticipatie belangrijk. Een gezamenlijk plan werkt veel beter en onze projecten worden er ook beter van. Onze werkwijze kost tijd, ook van bewoners. Maar het is toch goed om te doen want het levert veel op. We merken dat iedereen zich medeverantwoordelijk voelt. Bewoners denken actief mee. Ook over kosten. 

Nieuwe ideeën en inzichten

Wij waarderen de kennis die onze huurders inbrengen. Het geeft ons nieuwe inzichten en brengt ons op ideeën. De ervaring is dat we er samen altijd uitkomen. Alle partijen komen tot één gezamenlijke conclusie wat er met woningen moet gebeuren.

Meer lezen?

Huurders waren bijvoorbeeld nauw betrokken bij de woningverbetering aan de Hofakkers, Middenweg en de Geerakkers in Annen. U leest in dit interview wat zij daarvan vonden.